Căutare Maşini

Marca

Model

Pret intre
si

An fabricatie intre
si

Kilometri parcursi intre
si

Carburant

Ordonare dupa

CautaRenault: Lucrarile la Titu vor fi reluate in cateva zile

16 iulie 2009

Renault va semna pana in septembrie documentele pentru obtinerea de finantare de la BERD si BEI pentru centrul de testari Renault Technologie Roumanie (RTR) de la Titu, iar lucrarile la aceasta unitate vor fi reluate in cateva zile, a declarat agentiei Mediafax directorul RTR, Philippe Prevel.

“Am pus in asteptare lucrarile in decembrie (2008) din cauza crizei, iar in acest timp a trebuit sa gasim noi surse de finantare. Suntem aproape sa o obtinem, iar managementul Renault a decis sa reinceapa lucrarile la proiect”, a spus Prevel.

In mai, conducerea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a aprobat o investitie de 44 milioane de euro in operatiunea de majorare a capitalului RTR si, astfel, banca va detine o participatie de 49% din capitalul companiei.

In acelasi timp, RTR va contracta cu garantia statului un imprumut de 83 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

Prevel declara la inceputul lunii decembrie a anului trecut, pentru MEDIAFAX, ca Renault va continua lucrarile la centrul RTR de la Titu si ca face in continuare angajari, in pofida crizei.

Inghetarea lucrarilor la RTR timp de mai mult de sapte luni face ca prima etapa a lucrarilor sa se incheie in al doilea semestru al anului viitor, potrivit lui Prevel, fata de a doua parte a acestui an, cum estima Renault initial.

“Va urma o a doua etapa, care se va incheia la circa un an dupa ce o vom finaliza pe prima, deci in al doilea semestru al anului 2011”, a aratat oficialul RTR.

Potrivit acestuia, ulterior vor mai urma si alte etape de dezvoltare a centrului de la Titu, pentru a-l tine la zi cu noutatile din industria auto.

Intrebat daca Renault a primit ajutorul de stat de 28 de milioane de euro pentru centrul de la Titu, Prevel a spus ca acesti bani “vor fi recuperati” de companie de la autoritatile romane pe masura ce se vor derula investitiile.

Intreg centrul de testari de la Titu are un cost estimat de 450 de milioane de euro.

La RTR lucreaza in prezent 2.300 de persoane, dintre care 2.200 sunt ingineri.

RTR are doua domenii principale de activitate, mecanica (motor, cutie de viteze si transmisie) si vehicul (caroserie, echipamente de caroserie, sistem de sasiu, sisteme electrice si electronice, arhitectura-montaj).Sursa: Stiri-Auto.ro


Stiri din aceiasi data

16 iulie 2009Alte stiri auto