Căutare Maşini

Marca

Model

Pret intre
si

An fabricatie intre
si

Kilometri parcursi intre
si

Carburant

Ordonare dupa

CautaAutomobilele electrice, in curand in Abu Dhabi

15 iulie 2009

Corespondentul Agerpres, Sergiu Klein, transmite: Emiratul Abu Dhabi a achizitionat de la compania Daimler AG patru la suta din actiunile firmei producatoare de automobile electrice Tesla Motors Inc., urmand sa introduca produsele acesteia pe piata autohtona a autovehiculelor, alaturi de automobilele clasice, consumatoare de benzina, relateaza cotidianul economic Arabian Business.

Emiratul din Golful Persic, al treilea exportator mondial de petrol, cauta sa se transforme intr-un lider regional in materie de energii regenerabile si nepoluante, investind 22 de miliarde de dolari in construirea orasului Masdar, cu o populatie de 50.000 de locuitori, care va elimina petrolul ca sursa de energie, folosind in exclusivitate energia solara.

Cu sediul in California, Tesla Motors Inc. este una dintre principalele companii producatoare de automobile electrice. Cu o caroserie din fibra de carbon, un automobil electric costa in jur de 100.000 de dolari si poate atinge viteza de 60 de mile pe ora in 3,9 secunde. Consumul de electricitate pe mila este extrem de scazut.

Investitia este prima efectuata de Abu Dhabi in domeniul energiei alternative si va fi urmata si de alte masuri asemanatoare.Sursa: Stiri-Auto.ro


Stiri din aceiasi data

15 iulie 2009Alte stiri auto